Popara, Foto: Printscreen/Youtube/ ŠtaDaJedem?

RECEPT

GENERACIJE SRBA SU ODRASLE NA OVOM DORUČKU: Samo BAKE znaju TAJNU čuvene POPARE, u OBZIR dolazi samo 1 VRSTA SIRA

Ovo je još jedan od načina kako iskoristiti stari hleb, a istovremeno se podsetite ukusa detinjstva

Objavljeno: 03.07.2022. 17:32h

Jedno od jela na kojima su odrasle genercije Srba. Jednostavni sastojci koje je nekad svako domaćinstvo posedovalo, davali su ukusno i zasitno jelo.

Ovo je još jedan od načina kako iskoristiti stari hleb, a istovremeno se podsetite ukusa detinjstva.

Popara koja se puši iz punog tanjira, sa kašikom kajmaka koji se razliva po jelu, vratiće vas u neka davna prošla vremena, kada je, danas se čini, sve bilo daleko jednostavnije.

FOTO: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković
FOTO: Printscreen/Youtube/SVET KUHINJE - KITCHEN WORLD
FOTO: Youtube printscreen
FOTO: Printscreen/Youtube/ ŠtaDaJedem?

Sastojci:

400 gr starog belog hleba

400 ml vode

150 gr kajmaka

250 gr starog sira

so, ukoliko ima potrebe

Priprema:

Hleb iskidati na sitnije komade. Vodu i mleko pomešati, pa staviti u šerpu i na šporet da vri. Ako je sir neslan, dodajte i soli po ukusu.

Kada provri, sklonite sa vatre, dodajte sav hleb i promešajte dobro, pa dodajte polovinu kajmaka i sav sir, pa sve sjedinite.

Vratite na šporet i poparu kuvajte par minuta, ne više od pet.

Sklonite sa vatre, rasporedite poparu po tanjirima i u svaki na vrh dodajte kašiku kajmaka.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)