RECEPT
OVO JE NAJZDRAVIJA DOMAĆA BELA ČORBA BEZ MESA: Jača IMUNITET, puna je POVRĆA u kojem se SRBI DAVE (RECEPT)
Umesto klasične, napravite belu čorbu bez mesa.
Čorbe i supe, kao i potaži su prava letnja jela koja svima prijaju. Isprobajte recept za belu čorbu, ali bez mesa, jedanko je ukusna kao i ona sa mesom. Uopšte nije komplikovana za pripremu, a ako nemate u zamrzivaču bujon, onda možete da ga napravite tako što ćete pomešati kocku supe sa vrelom vodom. Poslužite sa parčetom domaćeg vrućeg hleba.
Sastojci:
1 kg krompira
1 crni luk
1 praziluk
2 šargarepe
2 paprike
2 l bujona
50 g rezanca
Još:
2 jajeta
100 g pavlake
Priprema:
Izrendajte šargarepu, pa je propržite. Posolite, pa dodajte seckani luk i praziluk. Zatim dodajte papriku, isečenu na sitno, poklopite šerpu i dinstajte 5 minuta na laganoj vatri. Dodajte krompir isečen na kockice i sipajte bujon. Kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Dodajte rezance. Kuvajte 12 minuta na laganoj vatri. Peršun i nanu sitno iseckajte, dodajte u supu i ugasite šporet. Ostavite da se supa malo ohladi. Umutite jaja sa pavlakom, pa sipajte malo čorbe, promešajte i celu smesu izlijte u čorbu.
(Espreso/Stvar ukus)