Hleb sa belim lukom, Foto: Printscreen/Youtube

NJAM NJAM

OD BAJATOG HLEBA NAPRAVITE PREUKUSNI MEDITERANSKI DORUČAK: Za 5 minuta dobijate OBROK KAO IZ RESTORANA

Izvadite maslac (puter) iz frižidera da omekša na sobnoj temperaturi

Objavljeno: 03.07.2022. 08:55h

Prženice nisu jedini obrok koji možete pripremiti od bajatog hleba.

SASTOJCI

100 gr putera ili margarina, omekšanog na sobnoj temperaturi

3 glavice belog luka

2 supene kašike maslinovog ulja

vekna hleba 400gr

2 supene kašike iseckanog peršunovog lista

po želji mocarela ili parmezan

FOTO: Printscreen/Youtube/Igy the cook
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/TikTok/ cravingsbychrissyteigen

PRIPREMA

Izvadite maslac (puter) iz frižidera da omekša na sobnoj temperaturi Odsecite vrhove glavica belog luka tako da se vide vrhovi svakog čena. Na tepsiju stavite papir za pečenje a na njega aluminijumsku foliju. Na foliju stavite glavice belog luka i poprskajte ih maslinovim uljem. Pecite u rerni pola sata na 200 stepeni. Kada se luk ohladi istisnite čenove iz ljuske i krupno naseckajte. Narendajte sir i naseckajte peršun. Pomešajte peršun, luk, sir i so sa puterom. Isecite hleb na kriške i svaku krišku premažite predhodnom smesom. Zapecite u zagrejanoj (na 250 stepeni) rerni 3-4 minuta.

(Espreso / Najžena)