RECEPT
SVAKI SRBIN VOLI DA JEDE PROJICE, ALI OVO JE NAJZDRAVIJA VERZIJA: Domaćice, bez 1 sastojka više ih NEĆETE PRAVITI
Modlu za proice ili kalup za mafine podmažite margarinom ili maslacem i sipajte testo. Pecite projice u rerni na 220 stepeni 20 minuta dok ne dobiju zlatnožutu boju. Možete projice poslužiti tople i hladne sa jogurtom.
Priprema projica.
Projice pripremite: umutite jaja, dodajte 1 kašiku tople vode, ulje i mleko. Sve dobro promešajte pa postepeno dodavajte kukuruzno brašno (palentu), brašno i prašak za pecivo. Izmrvite sir i pavlaku u smesu. Dobro promešajte pa dodajte so po ukusu i kisele vode 1-2 dl da dobijete srednje gustu smesu.
Modlu za proice ili kalup za mafine podmažite margarinom ili maslacem i sipajte testo. Pecite projice u rerni na 220 stepeni 20 minuta dok ne dobiju zlatnožutu boju. Možete projice poslužiti tople i hladne sa jogurtom.
(Espreso/erecepti.com)