PREUKUSNO
RECEPT ZA LETNJI VIKEND DORUČAK: Brzo se sprema, a ne goji
Zagrejte rernu na 180C
Započnite dan zdravim obrokom sa pečurkama, pečenim jajima i paradajzom. Jelo sa niskim sadržajem masti i malo kalorija, koje je savršeno za doručak tokom vikenda. Bićete siti i zadovolji, a ovakav doručak vam ne može doneti višak kilograma.
Potrebni sastojci:
3 veće pečurke – po 50g – 1 kašikica uljane repice 1 čen belog luka iseckan 1 prstohvat origana 3 jajeta 2 paradajza prepolovljena 2 šake rukole
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 180C. Šampinjone premažite sa malo ulja i belog luka (ako koristite). Stavite pečurke u dve vrlo podmazane vatrosalne posude, odozdo prema gore, i lagano začinite biberom. Prelijte seckanim stabljikama i majčinom dušicom, pokrijte folijom i pecite 20 minuta.
Uklonite foliju, dodajte paradajz u posudu i pažljivo razbijte jaje na svaku od pečurki. Začinite i dodajte još malo majčine dušice, ako želite. Vratite u rernu 10-12 minuta ili dok se jaja malo ne stegnu, a neka žumanca još uvek teku. Prelijte rukolom i jedite direktno iz posude. Prijatno, uživajte!
(Espreso / Magazin novosti)