PRAVO JE VREME ZA NJEGA
LETNJI PAPRIKAŠ OD POVRĆA ĆE VAS OBORITI SA NOGU: Lagan, pravi ručak za VRELE DANE (RECEPT)
Prdivan je lako se sprema
Spremite specijalan ručak za vaše ukućanje, koji će poludeti za ovim paprikašem. Lako se pravi i isto tako je lagan i preukusan.
POTREBNI SASTOJCI
kobasica - 200 g, svinjska (sirova za kuvanje)
luk - 1 glavica
šargarepa - 1 komad, velika
paprike - 1 komad, crvena
paradajz - 1 komad
beli luk - 2 čena
bujon - 400 ml, pileći
sok od limuna - 1 supena kašika
tikvice - 1 komad
ulje - 2 supene kašike
so
biber
peršun - iseckan
NAČIN PRIPREME
Isecite kobasicu na komade, luk, šargarepu i papriku na kockice. Beli luk sitno iseckajte.
Ugrejte ulje na umerenoj temperaturi u dubokom tiganju. Sipajte kobasicu i šargarepu i pržite 10 minuta, neprestano mešajte.
Dodajte iseckanu papriku, paradajz i beli luk. Kuvajte oko 5 minuta i dodajte bujon i sok od limuna.
Promešajte, ostavite jelo da provri, pokrijte i kuvajte oko 10 minuta. Onda dodajte iseckanu tikvicu i začinite solju i biberom.
Promešajte i kuvajte oko 15 minuta bez poklopca. Pospite iseckanim peršunom, skinite sa vatre i servirajte.
(Espreso)