Hurmašice, Foto: Printscreen/Youtube/kuhaj i peci

PREUKUSNE SU

ORIGINALNI RECEPT ZA BOSANSKE HURMAŠICE: Ovako su to nekada spremale VRSNE DOMAĆICE

Originalni recept za hurmašice

Objavljeno: 30.06.2022. 17:12h

Bosanske domaćice ovu poslasticu prave vrsno i uvek ispadnu lepo. Sada, napravite i vi iste uz recept koji vam donosimo:

Sastojci:

2 jaja,

2 šolje šećera,

2 šolje ulja,

brašna po potrebi...

Agda:

9 šolja šećera,

11 šolja vode,

1 limun.

Priprema:

1- Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće. Od testa oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz ribež (najsitnije rupice). Slagati hurmašice u suvu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.

2. Za to vreme napraviti agdu tako što se šećer zalije vodom i promeša dobro kašikom da se šećer istopi. Na kraju dodati sok od jednog limuna.

3. Prelijte hurmašice i ostavite da se ohlade.

Prijatno!

(Espreso)