ZA LETNJE DANE
DOMAĆICE, OVAJ KREMASTI KOLAČ MORATE ODMAH DA NAPRAVITE: Čokolada se TOPI U USTIMA, a 1 SLANI SASTOJAK je ČUDO
Ostavite u frižideru 2-4 sata
Čizkejk nam dolazi u sve više varijacija, jer je pogodan za eksperimentisanje i improvizaciju.
Danas se portal Magazin Novosti odlučio za ovaj kremasti recept, koji će oduševiti sve sladokusce zbog fenomenalne kombinacije čokolade i kikiriki putera.
Sastojci:
10 krekera 7 kašika putera krem sir 680 g, 1 ½ šolje šećera u prahu 240 g 1 kašičica ekstrakta vanile
1 ½ šolje čokolade 2 šolje putera od kikirikija 480 g 1 šolja šećera 120 g
Priprema:
Krekere stavite u plastičnu kesu i oklagijom izdrobite u sitne mrvice.
Sipajte mrvice krekera u činiju i pomešajte sa otopljenim puterom, mešajući dok tekstura ne bude poput blago vlažnog peska.Utisnite mrvice krekera u ravnomernom sloju na dno tepsije od 23 cm. Ohladite. U velikoj posudi pomešajte omekšani krem sir dok ne postane glatko.
Dodajte šećer u prahu i nastavite da miksate dok nema grudvica.Dodajte vanilu i otopljenu čokoladu i mešajte dok se boja ne ujednači.
Sipajte smešu preko kore od krekera u tepsiji.Koristeći lopaticu ili kašiku, zagladite vrh.Ohladite.
U velikoj posudi pomešajte rastopljeni puter od kikirikija i šećer.Prelijte smešu preko kolača od sira u kalupu za tortu.Koristite nož ili lopaticu da ravnomerno rasporedite i zagladite vrh.Ostavite u frižideru 2-4 sata.
(Espreso / Magazin Novosti)