Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

niko neće odoleti

SPREMITE NAJZDRAVIJU PITU SA TIKVICAMA: Prava VITAMINSKA BOMBA za LETO, 1 VRSTA SIRA daje POSEBAN ŠMEK (RECEPT)

Uživate u ovom jednostavnom i brzo spremljenom doručku

Objavljeno: 30.06.2022. 12:31h

Tikvice su savršeno letnje povrće od kog možete da pripremite najrazličitija lagana jela. Uklapaju se u sve, pa čak i u kolače.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Za današnji doručak Telegraf predlaže da napravite izlivenu pitu sa tikvicama i krem-sirom.

Sastojci:

2 tikvice

2 mlada bela luka

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

4 jajeta

300 ml mleka

300 g krema-sira

100 g tvrdog sira

2 kašike brašna

1 kašičica praška za pecivo

veza mirođije

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Priprema:

Tikvice, beli luk i mirođiju sitno iseckajte. Stavite ih u pleh obložen pek-papirom, posolite, dodajte maslinovo ulje.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.

Za to vreme u posebnoj posudi umutite jaja sa krem-sirom, u to dodajte mleko, prašak za pecivo, brašno, so, biber i mirođiju, zatim prespite u vatrostalnu posudu.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Ispečeno povrće izvađeno iz rerne sipajte u smesu sa jajima, promešajte i pospite rendanim sirom.

Ispecite izlivenu pitu u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.

Uživate u ovom jednostavnom i brzo spremljenom doručku.

(Espreso / Telegraf)