njamiiiii
NEMA SRBINA KOJI NE VOLI DA JEDE KREMPITU, ALI SA OVIM DODATKOM JE LETNJA BOMBA: 1 VOĆKA totalno MENJA UKUS! RECEPT
Odozgo stavite ispečene kvadrate od lisnatog testa i ostavite da prenoći u frižideru i da se dobro stegne
Sezonska krempita: Super recept za svaku priliku!
Krempite svi obožavaju,a sa jagodama su posebne!
Sastojci i Količina
lisnato testo 2 lista
jagode 500 g
ZA FIL:
mleko 1,5 l
šećer 300 g
vanila 2 kesice
želatin 1 kesica
voda 6 kašika
mleko 200 ml
gustin 50 g
puding od vanile 3 kesice
slatka pavlaka 500 ml
ZA POSIPANJE:
šećer u prahu po potrebi
Kako pripremiti
Kore razvucite na veličinu pleha, pa jednu isecite na kvadrate željene veličine. Pecite prvu koru, a potom i isečene kvadrate na 180 stepeni oko 20 minuta. Stavite 1,5 l mleka da provri sa šećerom i vanilom. Želatin prelijte sa 6 kašika vode i ostavite da nabubri.
,
U 200 ml mleka razmutite gustin i prah za puding, pa umešajte u provrelo mleko. Kratko kuvajte pa sklonite sa vatre i umešajte nabubreli želatin stalno mešajući da se želatin lepo otopi.
Topao fil pokrijte folijom da se ne uhvati korica, pa kada se ohladi, umešajte blago umućenu slatku pavlaku. U pleh stavite pečenu koru, na nju gusto poređajte jagode i prelijte filom. Odozgo stavite ispečene kvadrate od lisnatog testa i ostavite da prenoći u frižideru i da se dobro stegne.
(Espreso / Recepti.Žena.Blic)