Krempita sa jagodama, Foto: Printscreen/Youtube/ VLOGZILLA VIBES BEOGRAD SRBIJA

njamiiiii

NEMA SRBINA KOJI NE VOLI DA JEDE KREMPITU, ALI SA OVIM DODATKOM JE LETNJA BOMBA: 1 VOĆKA totalno MENJA UKUS! RECEPT

Odozgo stavite ispečene kvadrate od lisnatog testa i ostavite da prenoći u frižideru i da se dobro stegne

Objavljeno: 30.06.2022. 09:26h

Sezonska krempita: Super recept za svaku priliku!

Krempite svi obožavaju,a sa jagodama su posebne!

Sastojci i Količina

lisnato testo 2 lista

FOTO: Printscreen/Youtube/ VLOGZILLA VIBES BEOGRAD SRBIJA
FOTO: Printscreen/Youtube/ VLOGZILLA VIBES BEOGRAD SRBIJA
FOTO: Printscreen/Youtube/ VLOGZILLA VIBES BEOGRAD SRBIJA
FOTO: Printscreen/Youtube/ VLOGZILLA VIBES BEOGRAD SRBIJA
FOTO: Printscreen/Youtube/ VLOGZILLA VIBES BEOGRAD SRBIJA

jagode 500 g

ZA FIL:

mleko 1,5 l

šećer 300 g

foto: Printscreen/Youtube/ VLOGZILLA VIBES BEOGRAD SRBIJA

vanila 2 kesice

želatin 1 kesica

voda 6 kašika

mleko 200 ml

gustin 50 g

foto: Printscreen/Youtube/ VLOGZILLA VIBES BEOGRAD SRBIJA

puding od vanile 3 kesice

slatka pavlaka 500 ml

ZA POSIPANJE:

šećer u prahu po potrebi

Kako pripremiti

Kore razvucite na veličinu pleha, pa jednu isecite na kvadrate željene veličine. Pecite prvu koru, a potom i isečene kvadrate na 180 stepeni oko 20 minuta. Stavite 1,5 l mleka da provri sa šećerom i vanilom. Želatin prelijte sa 6 kašika vode i ostavite da nabubri.

,

foto: Printscreen/Youtube/ VLOGZILLA VIBES BEOGRAD SRBIJA

U 200 ml mleka razmutite gustin i prah za puding, pa umešajte u provrelo mleko. Kratko kuvajte pa sklonite sa vatre i umešajte nabubreli želatin stalno mešajući da se želatin lepo otopi.

foto: Printscreen/Youtube/ VLOGZILLA VIBES BEOGRAD SRBIJA

Topao fil pokrijte folijom da se ne uhvati korica, pa kada se ohladi, umešajte blago umućenu slatku pavlaku. U pleh stavite pečenu koru, na nju gusto poređajte jagode i prelijte filom. Odozgo stavite ispečene kvadrate od lisnatog testa i ostavite da prenoći u frižideru i da se dobro stegne.

(Espreso / Recepti.Žena.Blic)