PREUKUSNO
RECEPT ZA PREUKUSAN TIRAMISU OD JAGODA: Drugačija verzija čuvene italijanske POSLASTICE, sa dva TRIK sastojka!
Preukusan desert za čiju pripremu nije potrebno mnogo vremena
Sezona jagoda još malo traje, pa ih samim tim, osim što ih jedemo sveže, koristimo i za ukusne torte i kolače. Ukoliko ste nekada jeli tiramisu i ako vam se dopada, onda ćete verziju sa jagodama naprosto obožavati.
Priprema nije ni najmanje komplikovana, a ukus će vas apsolutno osvojiti. Da stvar bude još jednostavnija, za pripremu ove italijanske poslastice u malo drugačijoj verziji, potrebno je zaista malo vremena.
Sastojci:
Za sirup:
- 100 g jagoda - 30 g šećera - 60 ml vode - 10 ml soka od limuna
Za fil:
- 250 g maskarpone sira - 20 g šećera u prahu - 250 ml slatke pavlake - 80 g kondenzovanog mleka - 5 ml soka od limuna - piškote - sveže jagode
Priprema:
Iseckajte jagode, a zatim ih sipajte u šerpu i dodajte šećer, vodu i limunov sok. Kuvajte sve dok se malo ne zgusne. Poređajte piškote u posudu, a jagode isecite na tanje kriške i poređajte po ivici posude. Sipajte preko piškota pola sirupa od jagoda, a zatim umutite slatku pavlaku i dodajte u maskarpone i šećer u prahu. Sjedinite opet mikserom, a onda dodajte limunov sok i kondenzovano mleko i sve dobro sjedinite. Sipajte pola smese preko sirupa, a zatim poređajte piškote i, nakon toga, sipajte još jedan red sirupa i na kraju fil. Sve ukrasite iseckanim jagodama.
(Espreso/24sedam)