za leto
OVAKVU HLADNU PARADAJZ ČORBU SRBI JOŠ NISU OKUSILI: Od sada ćete stalno jesti OVU VITAMINSKU BOMBU (RECEPT)
Ukrasite čeri paradajzom, krastavcem ili nekim drugim povrćem po vašoj želji
Ako biste je pravili po originalnom receptu, od sastojaka bi vam samo trebalo stari hleb, beli luk, maslinovo ulje, so i sirće. Međutim, tradicionalna receptura se do dana današnjeg dosta izmenila, pa imamo različite varijante ovog jela. SuperŽena vam predstavlja recept za onu najjednostavniju.
Sastojci:
3-4 paradajza
1 manji krastavac
1 paprika
1 mladi luk
4 čena belog luka
Priprema:
Isekcajte povrće i stavite u posudu. Dobro posolite, prelijte maslinovim uljem i sipajte malo sirćeta.
Promešajte, zatovrite i ostavite u frižideru preko noći. Ujutru lepo izblendirajte, da dobijete kašastu smesu.
Ukrasite čeri paradajzom, krastavcem ili nekim drugim povrćem po vašoj želji.
(Espreso / SuperŽena)