Sataraš, Foto: Printscreen/Youtube/ Reci Peci

ideja za ručak

SEOSKI SATARAŠ DOMAĆICE VEĆ DANAS MORAJU DA NAPRAVE: Sa 1 DODATKOM dobićete GURMANSKI RUČAK, OVAKAV niste PRAVILI

U međuvremenu sitno naseckajte beli luk i ubacite na samom kraju

Objavljeno: 29.06.2022. 13:25h

Seoski sataraš sprema se brzo i jednostavno.

Potrebno za dve osobe:

Tri glavice luka

Četiri babure

Jedna ljuta paprika

FOTO: Printscreen/Youtube/ Reci Peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ Reci Peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ Reci Peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ Reci Peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ Reci Peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ Reci Peci
FOTO: Printscreen/Youtube/ Reci Peci

100 g slanine

Kašika svinjske masti

800 g paradajza

foto: Printscreen/Youtube/ Reci Peci

dva čena belog luka

so

biber

suvi začin

foto: Printscreen/Youtube/ Reci Peci

peršun

Priprema:

Propržite sitno iseckanu slaninu na masti, pa dodajte crnu luk iseckan na kolituove i krupn isečenu papriku. Dinstajte na srednjoj temperaturi otprilike 15 minuta. Dodajte paradajz isečen na kockice, poklopite i na srednjoj temperaturi dinstajte 20 minuta. Sklonite poklopac, neka se krčka dok voda većim delom ne ispari. Dodajte so i začine.

foto: Printscreen/Youtube/ Reci Peci

U međuvremenu sitno naseckajte beli luk i ubacite na samom kraju. Pospite peršun preko jela.

PRIJATNO!

(Espreso / Najžena)