Sataraš, Foto: Printscreen/Youtube/ Reci Peci
ideja za ručak
SEOSKI SATARAŠ DOMAĆICE VEĆ DANAS MORAJU DA NAPRAVE: Sa 1 DODATKOM dobićete GURMANSKI RUČAK, OVAKAV niste PRAVILI
U međuvremenu sitno naseckajte beli luk i ubacite na samom kraju
Objavljeno: 29.06.2022. 13:25h
Nikolina Jokić
Seoski sataraš sprema se brzo i jednostavno.
Potrebno za dve osobe:
Tri glavice luka
Četiri babure
Jedna ljuta paprika
100 g slanine
Kašika svinjske masti
800 g paradajza
dva čena belog luka
so
biber
suvi začin
peršun
Priprema:
Propržite sitno iseckanu slaninu na masti, pa dodajte crnu luk iseckan na kolituove i krupn isečenu papriku. Dinstajte na srednjoj temperaturi otprilike 15 minuta. Dodajte paradajz isečen na kockice, poklopite i na srednjoj temperaturi dinstajte 20 minuta. Sklonite poklopac, neka se krčka dok voda većim delom ne ispari. Dodajte so i začine.
U međuvremenu sitno naseckajte beli luk i ubacite na samom kraju. Pospite peršun preko jela.
PRIJATNO!
(Espreso / Najžena)