topi se
NAPRAVITE OSVEŽAVAJUĆI DEZERT SA BRESKVAMA: Nema paljenja RERNE, a 1 VRSTA ČOKOLADE čini ČUDA (RECEPT)
Kolač staviti u frižider na nekoliko sati, najbolje preko noći
Ne treba vam rerna samo dobra volja.
Sastojci:
1 kutija plazma keksa
100 ml mleka
250 ml slatke pavlake
200 g kisele pavlake
3 kašike šećera u prahu
100 g bele čokolade
50 g mlevene plazme
300 g breskvi
Za preliv:
100 g bele čokolade
50 ml slatke pavlake
Priprema:
Plazma keks umakati u mleko i poređati u srednji pleh.
Slatku pavlaku umutiti. Posebno sjediniti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu. Belu čokoladu ostopiti na pari, dodati je u slatku pavlaku i sjediniti. Zatim dodati kiselu pavlaku i mlevenu Plazmu.
Dobro izmešati sastojke. Breskve oljuštiti, iseckati na kockice i dodati u smesu, izmešati i naneti fil preko složenog keksa. Poravnati špatulom i odložiti u frižider dok pripremite preliv.
Za preliv istopiti čokoladu sa slatkom pavlakom na tihoj vatri, pa lagano preliti preko kolača. Kolač staviti u frižider na nekoliko sati, najbolje preko noći.
(Espreso / SuperŽena)