za doručak
OD SADA PRŽENICE VIŠE NIKADA NEĆETE SPREMATI NA ULJU: Samo im DODAJTE OVO i biće ZDRAVIJE, Srbi to ne ZNAJU! RECEPT
Peći dvadesetak minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni
Savršen doručak, sada je još bolji.
Mnogima su prženice najomiljeniji doručak, ali ono što mnogima smeta jeste, njihov način pripreme i celokupan haos u kuhinji koji ostaje posle njih.
Sada je napokon neko smislio nov način spremanja koji je mnogima olakšao ovu jutarnju rutinu.
Sastojci:
Tri jajeta deset tanko sečenih kriški hleba devet kašika mleka pet kašika ulja + za premazivanje prstohvat soli
Priprema
U dubljoj činiji umutiji jaja, pa dodati mleko i pet kašika ulja. Posoliti i sve dobro promešati.
Umočiti kriške hleba jednu po jednu i ređati po tacni, pa ostaviti da odstoji desetak minuta.
Zatim poređati po plehu obloženom papirom za pečenje.
Uz pomoć četkice uljem premazati kriške odozgo.
Peći dvadesetak minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.
Prijatno!
(Espreso / Najžena)