Foto: Printscreen/youtube/just.katebake
ODLIČAN ZA VRELE DANE!
SVEŽINOM ĆE OBORITI I KOMŠINICU SA NOGU: Brže od ovoga ne može, PRAVA MAJSTORICA (RECEPT)
Potrebno je svega nekoliko sastojaka i oko 40 minuta za pripremu!
Objavljeno: 29.06.2022. 10:07h
Katarina Petrak
Potrebni sastojci:
Za koru:
- 1/2 šolje mlevenog keksa
- 3 kašike šećera
- malo soli
- 1/2 šolje (8 kašika) putera, otopljenog
Za fil:
- 1 šolja limunovog soka
- 400ml zaslađenog kondenzovanog mleka
- 8 žumanaca
- 3 kašike narendane limunove korice
Priprema:
Da napraviš fil, u činiji pomešaj limunov sok i zaslađeno kondenzovano mleko.
U drugoj posudi pomešaj žumanca i koricu limuna zajedno električnim mikserom dok smesa ne postane homogena, oko 6 minuta. Dodaj zaslađenu smesu kondenzovanog mleka u jaja, mešaj dok se ne sedini. Sipaj fil na koru od keksa.
Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25 do 30 minuta ili dok se ivice ne stegnu, ali sredina još uvek lagano podrhtava. Ohladi oko 1 sat na pultu pre nego što staviš pitu u frižider da se ohladi.
(Espreso/Alo)