Foto: Printscreen/youtube/SuzanaKvesić

slatko i ukusno!

PRAVI DOMAĆI SLADOLED DIVLJEG UKUSA: Napravite ŠUMSKU POSLASTICU na samo ovaj NAČIN!

Predlažemo da napravite domaći sladoled od šumskog voća.

Objavljeno: 29.06.2022. 09:22h

Apsolutno omiljena letnja poslastica svakako jeste sladoled. Razlog je jednostavan - ukusan je, hladan i osvežavajući. Ipak, većina kupovnih sladoleda ima dosta aditiva, većina se pravi sa mlekom, pa samim tim ima i više kalorija nego što biste želeli

Sastojci:

  • 500 g smrznutog šumskog voća
  • 2 čaše jogurta
  • 100 g šećera u prahu
  • sok od limuna
FOTO: Printscreen/youtube/SuzanaKvesić
FOTO: Printscreen/youtube/SuzanaKvesić
FOTO: Printscreen/youtube/SuzanaKvesić

Priprema sladoleda:

Smrznuto šumsko voće dobro izblendirajte, da dobijete kašu. Prelijte jogurtom, pa dodajte šećer i sok od limuna i sve dobro promešajte. Ako želite nešto slađi ukus, sipajte sok od samo polovine limuna ili dodajte još jednu kašiku šećera u prahu. Potom stavite u zamrzivač, da odstoji minimum dva sata vremena, a ukoliko želite da se u potpunisti stegne, najbolje bi bilo da stoji 5-6 sati. Nakon toga poslužite uz komadiće svežeg voća, mleveni keks ili čokoladni preliv.

(Espreso/Alo)