PREDLOG ZA RUČAK
OVAKO PRIPREMLJENE TIKVICE DO SADA NISTE SPREMALI: Baka OTKRILA tajni SASTOJAK koji menja MESO, puno je PROTEINA
Na ulju propržiti seckan luk i šargarepu iseckanu na sitne kockice, dodati papriku pa ubaciti 50 g opranog pirinča
Ideja za lagani letnji ručak.
Potrebno je:
-200 g brašna - 1 veća tikvica - 1/2 praška za pecivo - 150 g sira
- 1 manja šargarepa - 1 paprika - 1 glavica crnog luka - malo granula belog luka - biber, so, suvi začin (količina po želji) - 1 jaje ( po želji) - seckan peršunov list
Priprema:
Tikvicu prvo izrednati, pa posoliti i čekati da odstoji. Potom iscediti.
Dodati seckan luk, izgnječeni sir, izgrendanu šargarepu, seckanu papriku, beli luk i seckan list peršuna.
Dodati 200 g brašna sa praškom za pecivo, so i biber. Sve izjednačiti.
Mogu se peći u rerni ili pržiti u tiganju.
Pilav:
Na ulju propržiti seckan luk i šargarepu iseckanu na sitne kockice, dodati papriku pa ubaciti 50 g opranog pirinča.
Sipati vodu da ogrezne u srzameri 3:1. Pilav posoliti, pobiberiti i ostaviti da se krčka oko 20 min, dok ne ispari tečnost.
Prijatno!
(Espreso / Srbija Danas)