PREUKUSAN
LETNJI PAPRIKAŠ ĆE VAS OBORITI SA NOGU: Bolji je od standardnog i LAKŠE SE SPREMA (RECEPT)
Napravite ga i obradujte svoje ukućane.
Pogledajte recept za letnji paprikaš i svideće vam se. Napravite ga svojim ukućanima i oduševićete ih.
patlidžan - 2 komada
luk - 2 komada
brašno - 1 kašika
aleva paprika - 1 kašika (ravna)
paradajz - 3 komada, srednji
so - po ukusu
šećer - 1 kašičica
beli luk - 5 čenova
masnoća - 50 ml zajedno ulja i maslinovog ulja za prženje
peršun - pola vezice
Priprema:
Patlidžani, oprani i isečeni na veće kocke se posipaju solju i vodom i ostavljaju pola sata do sat, da se oslobode gorčine.
Operu se, osuše se i isprže u ulju i maslinovom ulju.
Luk, isečen na polumesece se isprži u istoj preostaloj masnoći od patlidžana - doliva se još vode ako je neophodno.
Dodaje se brašno, aleva paprika, isečen paradajz na sitno (ja sam ga blanširala, da bi ga oljuštila), so i šećer po ukusu i čenovi belog luka, isečeni takođe na sitno.
Sipa se oko čaša i po vode i tiganj se poklapa poklopcem.
Sos treba da vri tako oko 5-6 minuta. Nakon toga u posudu se sipa prženi patlidžan, posipa se peršunom, sosom i jelo se zapeče 15-20 minuta u rerni.
Jelo je ukusno kako toplo, tako i hladno.
(Espreso)