NIŠTA BOLJE NE POSTOJI
OVO JE NAJBOLJA MARINADA ZA ROŠTILJ: Nikada MEKŠE meso OD OVOGA niste POJELI, RAPSODIJA UKUSA
Meso je najbolje ako ga marinirate veče pre roštiljanja i vredi svakog minuta čekanja
S lepim vremenom sve češće boravimo u prirodi i izlet ne može da prođe bez roštiljanja. Meso i povrće s roštilja uvek ima posebnu aromu i slatkoću. A kada uz aromu dima dodate i marinadu, dobijete roštilj za prste polizati.
Uzalud vam i najfiniji komadi mesa, i dobra vatra, i najkvalitetniji roštilj ako meso niste prethodno marinirali. Marinada je ono što će mesu dati poseban ukus i mekoću. Meso je najbolje ako ga marinirate veče pre roštiljanja i vredi svakog minuta čekanja.
Za klasičnu marinadu:
Sastojci:
100 ml suncokretovog ulja 100 ml maslinovog ulja
100 ml jabukovog sirćeta 2 kašike soli 2 čena belog luka 1 kašika bibera 1 kašičica mlevene paprike 1 crni luk
Priprema:
Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih stavite u veliku činiju. Obe vrste ulja, sirće i začine dodajte u činiju sa lukom, pa sve zajedno promešajte. Komade mesa umačite u dobijenu marinadu i slažite u veću posudu, a na kraju meso zalijte preostalom marinadom i poklopite. Ostavite najmanje četiri sada u frižideru.
Za pikantnu marinadu:
1 kašika čilija u prahu 1 kašika smeđeg šećera 1 kašičica soli 1 kašičica bibera 1 kašičica belog luka u prahu 1 kašika aleve paprike
200 ml ulja 2 kašike senfa
Priprema:
Sve sastojke stavite u posudu i promešajte. Marinadom premažite meso ili povrće i ostavite preko noći u frižideru.
(Espreso / Krstarica)