rapsodija ukusa
DOMAĆICE NIKADA DO SADA NISU SPREMALE PREBRANAC NA OVAJ NAČIN: Nema POTAPANJA, ovako NAPRAVLJEN ima VIŠE PROTEINA
Ovaj prebranac može da stoji u frižideru do pet dana, a može i da se zamrzne, pa da se čuva u zamrzivaču
Lepota i zdravlje predstavljaju pasulj prebranac na malo drugačiji način.
A isto tako nam je dosad postalo jasno da je veganska kuhinja i te kako ukusna, bez obzira što ne sadrži namirnice životinjskog porekla.
Lepota i zdravlje predstavljaju pasulj prebranac, na veganski način, koji može biti idealan za prijatelje vegane ili pak u toku posta.
Veganski prebranac
Sastojci:
1-2 kašike maslinovog ulja 1 srednji crni luk, iseckan
4 iseckana čena belog luka 3/4 šolje melase 1/2 šolje smeđeg šećera 3/4 šolje kečapa 3/4 kašičice soli 2 kašičice jabukovog sirćeta 1 1/2 kašičice soja sosa 2 kašičice ljutog kečapa 400 g belog pasulja prebranca, prethodno skuvanog ili oceđenog iz konzerve
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Zagrejte maslinovo ulje u velikoj šerpi. Dodajte crni luk i pržite pet minuta, stalno mešajući. Kada luk omekša, dodajte beli luk i pržite još jedan minut.
U luk dodajte melasu, smeđi šećer, kečap, so, sirće, soja sos i ljuti kečap.
Mešajte dok se smesa ne sjedini pa dodajte pasulj.
Propržite nekoliko minuta i smesu sipajte u vatrostalnu posudu.
Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni sat vremena.
Skinite foliju i zapecite još 15 minuta, dok se na vrhu ne uhvati korica.
Poslužite toplo uz sezonsku salatu.
Ovaj prebranac može da stoji u frižideru do pet dana, a može i da se zamrzne, pa da se čuva u zamrzivaču.
(Espreso / Lepota i zdravlje)