Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

rapsodija ukusa

DOMAĆICE NIKADA DO SADA NISU SPREMALE PREBRANAC NA OVAJ NAČIN: Nema POTAPANJA, ovako NAPRAVLJEN ima VIŠE PROTEINA

Ovaj prebranac može da stoji u frižideru do pet dana, a može i da se zamrzne, pa da se čuva u zamrzivaču

Objavljeno: 27.06.2022. 15:16h

Lepota i zdravlje predstavljaju pasulj prebranac na malo drugačiji način.

FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/CHEFTOMKERRIDGE
FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/youtube/JelajelenaPetrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

A isto tako nam je dosad postalo jasno da je veganska kuhinja i te kako ukusna, bez obzira što ne sadrži namirnice životinjskog porekla.

Lepota i zdravlje predstavljaju pasulj prebranac, na veganski način, koji može biti idealan za prijatelje vegane ili pak u toku posta.

Veganski prebranac

Sastojci:

1-2 kašike maslinovog ulja 1 srednji crni luk, iseckan

foto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

4 iseckana čena belog luka 3/4 šolje melase 1/2 šolje smeđeg šećera 3/4 šolje kečapa 3/4 kašičice soli 2 kašičice jabukovog sirćeta 1 1/2 kašičice soja sosa 2 kašičice ljutog kečapa 400 g belog pasulja prebranca, prethodno skuvanog ili oceđenog iz konzerve

Način pripreme:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Zagrejte maslinovo ulje u velikoj šerpi. Dodajte crni luk i pržite pet minuta, stalno mešajući. Kada luk omekša, dodajte beli luk i pržite još jedan minut.

U luk dodajte melasu, smeđi šećer, kečap, so, sirće, soja sos i ljuti kečap.

Mešajte dok se smesa ne sjedini pa dodajte pasulj.

Propržite nekoliko minuta i smesu sipajte u vatrostalnu posudu.

Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni sat vremena.

Skinite foliju i zapecite još 15 minuta, dok se na vrhu ne uhvati korica.

Poslužite toplo uz sezonsku salatu.

Ovaj prebranac može da stoji u frižideru do pet dana, a može i da se zamrzne, pa da se čuva u zamrzivaču.

(Espreso / Lepota i zdravlje)