Posna boranija, Foto: Printcsreen/Youtube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

ZA RUČAK

OVO JE STARINSKI RECEPT ZA POSNU BORANIJU BEZ KAPI ULJA: Samo zbog 1 NAMIRNICE više NEĆETE JESTI KLASIČNU

Boraniju služite toplu i ukrasite je sa malo svežeg peršuna

Objavljeno: 27.06.2022. 11:53h

Boranija se našim prostorima uglavnom sprema sa mesom, međutim, ona može da bude izuzetno ukusna i ako se spremi kao posno jelo.

Sastojci:

1 kg boranije

foto: Printcsreen/Youtube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

2 glavice crnog luka

3 čena belog luka

500 ml soka od paradajza

so

začini po ukusu

foto: Printcsreen/Youtube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

peršun

Priprema:

Boraniju očistite, a peršun, crni i beli luk iseckajte.

foto: Printcsreen/Youtube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

U šerpu stavite red boranije, potom malo crnog luka i peršuna, malo soli i začina po ukusu. Postupak ponavljate sve dok imate sastojke.

foto: Printcsreen/Youtube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

Nalijte vodom da ogrezne, ostavite da proključa, a onda smanjite temperaturu. Kad boranija omekša, prelijte je sokom od paradajza i kuvajte još 45 minuta. Voda bi trebalo potpuno da ispari, a paradajz sok da se ukrčka.

foto: Printcsreen/Youtube/ Today's lunch Minja Stanisavljevic

Boraniju služite toplu i ukrasite je sa malo svežeg peršuna.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)