ZA RUČAK
OVO JE STARINSKI RECEPT ZA POSNU BORANIJU BEZ KAPI ULJA: Samo zbog 1 NAMIRNICE više NEĆETE JESTI KLASIČNU
Boraniju služite toplu i ukrasite je sa malo svežeg peršuna
Boranija se našim prostorima uglavnom sprema sa mesom, međutim, ona može da bude izuzetno ukusna i ako se spremi kao posno jelo.
Sastojci:
1 kg boranije
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
500 ml soka od paradajza
so
začini po ukusu
peršun
Priprema:
Boraniju očistite, a peršun, crni i beli luk iseckajte.
U šerpu stavite red boranije, potom malo crnog luka i peršuna, malo soli i začina po ukusu. Postupak ponavljate sve dok imate sastojke.
Nalijte vodom da ogrezne, ostavite da proključa, a onda smanjite temperaturu. Kad boranija omekša, prelijte je sokom od paradajza i kuvajte još 45 minuta. Voda bi trebalo potpuno da ispari, a paradajz sok da se ukrčka.
Boraniju služite toplu i ukrasite je sa malo svežeg peršuna.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)