UKUSNO
OVO JE NAJZDAVIJA PITA KOJU MOŽETE DA POJEDETE: Puna je VITAMINA, prava VITAMINSKA BOMBA ZA TELO (RECEPT)
Tepsiju dimenzija 30x20 premažite uljem i pospite brašnom, pa ravnomerno izlijte smesu u nju
Proleće je vreme mladog luka, spanaća, koprive, zelja tako da odaberite ono što vam se najviše jede ili šta imate kod kuće.
Mladi luk je prioritet, a uz njega izaberite nešto od ponuđenog.
Bilo da je doručak, večera, za vas ili za goste, uz čašu jogurta biće to savršen, zdrav i veoma brz obrok.
Srećna Republila se se opredelila za spanać.
Sastojci:
250 g mladog luka
200 g spanaća ili blitve
400 ml jogurta ili kefira
250 g mladog sira ili fete
prstohvat soli
4 jaja
250 g brašna
kesica praška za pecivo
2 kašičice susama
3 kašike ulja
Priprema:
Mladi luk operite, iseckajte sitno i izdinstajte na 3 kašike ulja. U to dodati opran i iseckan spanać ( ili blitvu) i još malo dinstajte. Odložite sa strane.
U većoj činiji umutite so i jaja mikserom. U to postepeno dodajte jogurt. Promešajte kašikom, dodajte brašno i prašak za pecivo i polako mešajte. Dodajte potom izmrvljen sir i izdinstan mladi luk i spanać koji je prethodno pripremljen.
Sve sastojke sjedinite.
Tepsiju dimenzija 30x20 premažite uljem i pospite brašnom, pa ravnomerno izlijte smesu u nju. Pospite susam preko svega.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Čačkalicom proverite da li je pečeno ( zabosti čačkalicu u sredinu, a kada izađe treba da bude čista), dakle oko 30 do 40 minuta.
Izvadite i secite pošto se prohladi.
Prijatno!
(Espreso / Srećna Republika)