njam njam
NAPRAVITE PILAV NA TOTALNO DRUGAČIJI NAČIN: Kremast je, meso se RASPADA samo zbog OVE NAMIRNICE (RECEPT)
Nakon pola sata ukloniti aluminijumsku foliju, i ostaviti još deset minuta da se pilav lepo zapeče
Naravno da svi znamo za pilav i da nam je dobro poznat još od malih nogu. Većina ljudi ga voli i ne menja dobro poznati recept za njega, ali ovaj recept je takav da samo začini već dobro jelo i učini ga još boljim.
Sastojci:
Jedan kg pilećih karabataka, odkošćenih jedna glavica crnog luka, sitno iseckana tri čena belog luka, izrendanih
500 g šampinjona 70 ml belog vina 125 grama kisele pavlake
65 ml pavlake za kuvanje šolja pirinča okruglog zrna (oko 200 grama) začini po želji: pileća kocka za supu, so, biber, mlevena paprika, ljuta paprika, peršun, mirođija.
Priprema:
Prvo iseckajte pileće meso na sitne kockice pa pripržite na par kapi ulja nekoliko minuta da porumeni sa svih strana. Potom mesu dodati crni i beli luk, i pržiti još koji minut, pa sve preručiti u pleh za pečenje.
Na masnoći koja je ostala nakon mesa i luka, propržiti šampinjone iseckane na listiće. Nemojte dodavati ulje, niti vodu, jer šampinjoni tokom prženja ispuštavu svoj sok.
U tiganj sipati belo vino i izgrebati drvenom varjačom sve sa dna i kuvati na jačoj temperaturi dok se vino ne ukuva i ostane samo jedna kašika tečnosti.
Potom dodati pavlaku za kuvanje, kiselu pavlaku, pileću kocku supe razmućenu u šolji vode i začine, i mešati dok se sve lepo ne sjedini i ne provri.
U pleh za pečenje dodati skuvani pirinač i preliti sa pripremljenim sosom.
Izmešati sve sastojke i prekriti pleh aluminijumskom folijom. Pilav peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Nakon pola sata ukloniti aluminijumsku foliju, i ostaviti još deset minuta da se pilav lepo zapeče.
(Espreso / Najžena)