Grašak, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
NJAMIII
OVAKAV GRAŠAK PRAVE SAMO NAŠE BAKE: Čorbasto, bez MESA, domaćice OVO POVRĆE više ne IZBEGAVAJTE (RECEPT)
Začiniti i servirati toplo
Objavljeno: 23.06.2022. 18:18h
> 18:27h
Nikolina Jokić
Jela na kašiku svi volimo. Zato vam za današnji ručak predlažemo čorbast grašak bez mesa na starinski način kako su ga pripremale naše bake.
Sastojci:
1 glavica crnog luka
2 paprike sveže
2 šargarepe
500 g graška
1 manji krompir
so, mlevena slatka paprika, peršun
ulje
kašičica brašna
Priprema:
Usitniti luk, papriku i šargarepu pa ih ispržiti da omekšaju. Dodati grašak i naliti vode da se kuva. Dodati i seckan krompir. Umutiti malu kašičicu brašna pa ubaciti u grašak. Začiniti i servirati toplo.
(Espreso / Bakina kuhinja)