IDEJA
SRBI, ZA OVAJ RUČAK VAM JE POTREBNO SAMO 260 DINARA: Pikantan GULAŠ sa 1 vrstom MESA domaćice NISU PRAVILE (RECEPT)
Kada je kuvano, proverite da li je dovoljno slano
Jeftin ručak je itekako opcija, a kada je u pitanju gulaš onda je još bolje. Napravite 4 porcije, gde se za jednu prociju troši 65 dinara. Ukupno vam je potrebno 260 dinara, piše Ručakza200dinara.com.
Sastojci:
500g pilećeg belog mesa 500ml paradajz soka
1 crni luk
1 crvena paprika
300g krompira
kašika kari praha
pola kašičice cimeta
kašika ljute aleve paprike
so biber, ulje
Priprema
Luk iseći na kockice, paprike na tračice, krompire oljuštite i isecite na kockice. Piletinu iseći na kockice. U dubljoj šerpi zagrejte ulje i stavite piletinu. Pospite karijem i posolite kašičicom soli. Pržite desetak minuta, dok ne porumeni.
U šerpu sa piletinom dodajte luk, dolijte pola šolje vode da ne bi zagorelo i dinstajte pet minuta. Dodajte papriku i nalijte paradajz sos. Sipajte pola kašičice cimeta. Kuvajte desetak minuta, a onda dodajte krompir i nalijte sa pola litra vode. Začinite biberom i solju po ukusu. Sipajte alevu papriku. Poklopite i kuvajte dvadesetak minuta ili dok krompir ne omekša.
Kada je kuvano, proverite da li je dovoljno slano.
(Espreso / Ručakza200dinara.com)