au čoveče
STISNITE PA GA POJEDITE! Ovo se desi TELU ako pojedete SLADOLED, ŠTA JE ZA REĆI?!
Prema njenim rečima, postoji dobra kontrola tržišta, ali možda bi trebalo zapamtiti da nikad ne treba jesti sladoled koji je otopljen pa ponovo zamrznut
Nekada se sladoled pravio od mleka, jaja i maslaca, a danas „od svega i svačega“, kažu neki prehrambeni tehnolozi.
A šta je to sve i svašta, od čega se pravi sladoled u poslastičarnicama, i na šta treba da obratimo pažnju kad kupujemo sladoled, danas smo u „Probudi se“ saznali od profesorke doktorke Snežane Jovanović sa Poljoprivrednog fakulteta.
Prema njenim rečima, postoji dobra kontrola tržišta, ali možda bi trebalo zapamtiti da nikad ne treba jesti sladoled koji je otopljen pa ponovo zamrznut.
- Sladoled je vrlo osetljiva namirnica, upravo zato što zahteva taj minus režim, ukoliko slučajno dođe do otapanja, menjaju se karakteristike sladoleda, stvaraju se veći kristali leda koji su vrlo neprijatni prilikom konzumiranja... Jednom zamrznuta namirnica se ne zamrzava ponovo i takvi proizvodi se odmah povlače s tržišta - ističe dr Jovanović.
(Espreso)