Foto: Printscreen/Youtube/World Adventurer

stručnjaci upozoravaju!

OVAKVO PILE NIKAKO NE SMETE JESTI: Sadrži najveći broj BAKTERIJA I TOKSINA!

Studija otkriva koji deo pileta je najštetniji po zdravlje.

Objavljeno: 22.06.2022. 11:59h > 12:04h

Piletina je u Srbiji, pored svinjetine, najpopularnija vrsta mesa. Jedan od razloga je dostupnost, blag ukus bez jakog mirisa, ali i cena koja je pristupačnija od, na primer, junetine, teletine ili svinjetine.

Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zravlje organizma.

FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr

Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

Takođe, preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci su savetovali i da ne koristite glavu (što se inače kod nas retko koristi), jer upravo ovaj deo pileta akumulira sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života.

Nutrutivna vrednost piletine (100 g):

  • Energetska vrednost 120 kcal
  • Proteini 22,50 g
  • Ugljeni hidrati 0,00 g
  • Šećeri 0,00 g
  • Vlakna 0,00 g
  • Masti 2,62 g
  • od kojih zasićene 0,563 g

Visoka količina proteina koju belo meso sadrži pomaže telu da izgradi mišiće, dok zbog toga što je izuzetno niskokalorično savršena je namirnica za dijetalne režime.

(Espreso)