Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
preukusno!
OVAKVA ČORBA JE BOMBA ZA VAŠ IMUNITET! Ne postoji laganije letnje jelo od ovoga (RECEPT)
U ovu krem čorbu ćete se zaljubiti, a najbolje od svega je što će vam ona ojačiti imunitet
Objavljeno: 21.06.2022. 12:55h
> 13:07h
Katarina Petrak
SASTOJCI:
- šampinjoni - 150 g
- bukovače - 200 g
- beli luk - 2 - 3 čena
- luk - 1 glavica
- maslac - 100 g
- pavlaka za kuvanje - 200 ml
- bujon od povrća - 200 ml
- peršun - 1/2 vezice
- majčina dušica - 1 - 2 struka
- maslinovo ulje
- biber
- so
PRIPREMA:
- Očisitite i isecite šampinjone, a bukovače iskidajte na parčiće.
- Zapržite pečurke u tiganju sa grudvom maslaca.
- Isecite luk i beli luk na sitno. Kada pečurke dobiju zlatastu boju dodajte luk i beli luk.
- Iseckajte 1/2 vezice peršuna i dodajte zajedno sa listićima sveže majčine dušice. Začinite smesu solju i biberom.
- Sipajte pavlaku i bujon od povrća i ostavite čorbu od pečuraka da vri još 4-5 minuta.
(Espreso)