Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
IZBOR DANA!
LETNJE HIT JELO KOJE MORATE PROBATI VEĆ DANAS! Fantazija ukusa koja će vas oduševiti (VIDEO)
Osnovno uspustvo za pravljenje najjdnostavnije musake od tikvica
Objavljeno: 21.06.2022. 09:32h
Katarina Petrak
Sastojci:
- 200 gr ml. mesa mešano
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 4 kašike vode
- crvena ml. paprika
- suvi začin ili samo soli
- 1 jaje
- ml. bibera
- ml. peršunov list
- ulje
Po želji:
- suva slanina
- Za preliv:
- 2 jaja
- 1 kašika kisele pavlake
- 50 ml ulja
Priprema:
Ubaciti biber, papriku jaje, peršunov list pa izmešati. . Manji pleh premazati uljem ocediti tikvice pa pola poređati u pleh. Istresti meso a odozgo ređati ostatak tikvica. Jaja umutiti dodati pavlaku i mleko pa izmutiti. Preliti musaku. Odozgo po želji staviti 2 lista suve slanine. Peći 40-45 min na 200 stepeni C. Fantastično, bolja od musake sa krompirom.
(Espreso)