preukusno
RECEPT DANA: Punjene tikvice, ZAPEČENE I SOČNE, jedan sastojak im POSEBNO UPOTPUNJUJE UKUS!
Tri vrste sira im daju poseban ukus
Sezona je tikvica, a ovo niskokalorično povrće je zaista lako za pripremu. Postoji mnogo recepata u kojima možemo da ih iskoristimo, a jedno od omiljenih jela je zasigurno i musaka sa tikvicama.
Oni koji vole pohovanu varijantu ovog povrća, moraju da imaju malo više strpljenja, jer je za njegovu pripremu potrebno i malo više vremena, ali ukoliko još uvek niste isprobali punjene tikvice, vreme je da tu grešku ispravite.
Recept za punjene tikvice je izuzetno jednostavan, a odmah ćemo vam reći da tri različite vrste sira ovom jelu daju poseban ukus.
Sastojci:
- - 2 srednje velike tikvice
- - 2 krompira
- - 40 g parmezana
- - 50 g prezli
- - 1 pakovanje mocarele
- - 40 g tvrdog sira
- - 80 g tunjevine u ulju
Priprema:
Presecite tikvice na pola po dužini, a zatim "meso" tikvica isecite uzduž i popreko, tako da napravite kvadrate. Pleh obložite pek papirom, na njega stavite tikvice i prelijte ih maslinovim uljem. Posolite ih i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada budu pečene, sredinu tikvica izdubite, krompir skuvajte, a zatim ga ispasirajte, dodajte sredinu tikvica, oceđenu tunjevinu, prezle, a zatim posolite i pobiberite i pospite beli luk u prahu. Dodajte parmezan i tvrdi rendani sir. Sve dobro promešajte, a zatim napunite tikvice, poređajte mocarelu i još jedan sloj punjenja preko. Pospite parmezanom i prelijte sa malo maslinovog ulja. Vratite u rernu na 180 stepeni i pecite oko 25 minuta.
(Espreso / 24sedam)