Kelj, Foto: Printscreen/Youtube/ Recepti za svaki dan

spas

MNOGI SRBI OVU NAMIRNICU IZBEGAVAJU DA JEDU: Posle ovog recepta dosta ljudi će se predomisliti

Bogat je vlaknima i sadrži omega-3 i 6 masne kiseline

Objavljeno: 20.06.2022. 15:10h > 16:16h

Sigurno ga pamtite kao nešto užasno što su vas mama i baka terale da jedete kad ste bili mali jer je zdravo. A upravo tako mnogi steknu mišljenje da ono što je zdravo mora i da bude bezukusno. Pokušajte sa ovim jelom kako biste se razuverili.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepti za svaki dan
FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepti za svaki dan
FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepti za svaki dan
FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepti za svaki dan
FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepti za svaki dan
FOTO: Profimedia

Pored svih ovih zdravih pogodnosti, izuzetno je ukusan u hrani. Isprobajte ovaj recept.

foto: Profimedia

Potrebni sastojci:

kelj - 1 glavica, sa što više tamno zelenih listova beli luk - 2 - 3 čena, sitno iseckan sok od limuna - 1 kom, veći ekstra devičansko maslinovo ulje morska so

Način pripreme:

Spoljašnje listove kelja dobro oprati pod mlazom vode, odseći dršku celom dužinom lista i iseći na trake. Ostatak glavice iseći na četvrtine, odstraniti koren pa i njih isto narezati. Staviti isečen kelj u lonac sa provrelom vodom i kuvati ga 10 minuta. Izručiti u cediljku i ostaviti da se dobro ocedi. Preručiti kelj iz cediljke u odgovarajuću posudu, posoliti, preliti ekstra devičanskim ili susamovim uljem i limunovim sokom ili soja sosom. Posuti seckanim belim lukom i dobro promešati. Servirati kao salatu ili prilog mesu. Idealna za osveženje u vrelim danima.

(Espreso / Magazin Novosti)