Musaka sa tikvicama, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

njamiii

BAKA OTKRILA TAJNI SASTOJAK ZA MUSAKU SA TIKVICAMA: Domaćice, OVO morate da dodate da bi BILA SOČNA (RECEPT)

Peći 40-45 min na 200 stepeni C

Objavljeno: 20.06.2022. 09:38h

Ukusan i lagan ručak koji će svako znati da spremi.

Potrebno je za pola mere:

200 gr ml. mesa mešano

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1 glavica crnog luka

3 čena belog luka

4 kašike vode

crvena ml. paprika

suvi začin ili samo soli

1 jaje

ml. bibera

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

ml. peršunov list

ulje

Za preliv:

2 jaja

1 kašika kisele pavlake

50 ml ulja

Priprema:

Tikvice iseći na tanke listice i posoliti. Ostaviti da odstoji da pusti tečnost oko 15 minuta.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

U meso staviti 4 kašike vode pa rukama razrediti meso.

Ubaciti biber, papriku jaje, peršunov list pa izmešati. Manji pleh premazati uljem, ocediti tikvice pa pola poređati u pleh.

Istresti meso a odozgo ređati ostatak tikvica. Jaja umutiti, dodati pavlaku i mleko pa izmutiti.

Preliti musaku. Odozgo po želji staviti 2 lista suve slanine. Peći 40-45 min na 200 stepeni C.

(Espreso / Srbija Danas)