ukusan obrok
LEPE SE ZA NEPCA: Vrganji kakve do sad niste okusili, nema im ravnih! (RECEPT)
Ovaj prepoznatljiv ukus će vas samo mamiti na još!
Unesite vrganje u svoj meni i nećete se pokajati.
Sastojci
Potrebno je:
500 g vrganja
1 srednja glavica crnog luka
po želji praziluka
1 kašičica soli
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica suvog biljnog začina
0,5 dl ulja
Priprema:
Na ulju propržiti sitno isečen crni luk i praziluk, da bude staklast, ne previše prepržen.
Vrganje (i kapice i drške) iseći na listiće, pa dodati u luk. Pojačati temperaturu i pržiti 10-tak minuta sa lukom, povremeno mešajući. Posoliti, pobiberiti i dodati suvi biljni začin, pa još malo kratko propržiti.
U pržene vrganje mogu se dodati jaja, 1-2 komada, koja se samo umute viljuškom u gljive i proprže još jedan minut.
SAVET
Služiti toplo, kao prilog svim vrstama testenina ili mesa, mada su gljive jako site i zamenjuju mesni obrok. Može biti i glavni obrok, ako neko toliko voli gljive, kao ja… I to bez jaja, da što bolje osetim ukus vrganja, koji je neponovljiv kod bilo koje vrste gljiva.
(Espreso/Recepti.com)