PREUKUSAN JE
KOLAČ KOJI OSVEŽAVA BOLJE I OD SLADOLEDA! Ne peče se, a jede se i ZIMI (RECEPT)
Jednostavan i brz, bez pečenja, onako kako nam samo leto nalaže
Krem od vanile kao najpogodniji sa sve moguće voćne kombinacije i ananas iz konzerve umesto kojeg može bilo koje voće. Ovaj kolač je idealan čak i zimi sa konzerviranim voćem, kao i kompotima.
Sastojci:
1l mleka
3 pudinga od vanile
6 – 8 kašika kristal šećera zavisno koliko slatko volite
125 gr margarina
50 gr šećera u prahu ili po ukusu
200 ml slatke pavlake
mala konzerva anasa
jedan red petit keksa, plazme, bilo kojeg suvog keksa
i šlag i slično za dekoraciju
Priprema:
Pomešati puding sa šećerom pa dodati 200 ml hladnog mleka, a ostatak staviti da provri.
Kada mleko provri zakuvati razmućen puding pa mešati dok se ne zgusne a zatim skloniti sa vatre, staviti foliju preko pudinga i ostaviti da se ohladi.
Penasto umutiti margarin sobne temperature sa šećerom u prahu pa mu dodati ohladjen i malo mikserom izmućen puding pa sve umutiti. Ulupati i slatku pavlaku pa dodati filu od pudinga. U pleh dimenzija 30 x 20 cm poredjati red keksa namoćenog u sok od ananasa.
Preko staviti malo više od pola fila.
Na fil “pobacati” iseckan sav ananas pa preko naneti ostatak fila. Sve završiti ulupanim šlagom, slatkom pavlakom ili šlag kremom. Dobro ohladiti pa poslužiti.
Prijatno.
(Espreso)