Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

ukusno

DODAJTE TIKVICE U TESTO I NAPRAVITE SAVRŠENI HLEB S POVRĆEM: Zaboravite na PEKARU, ovo je ZDRAVA VERZIJA! (VIDEO)

Evo kako se pravi odličan hleb sa tikvicama.

Objavljeno: 17.06.2022. 07:49h

Domaći hleb je uvek bolji nego kupovni, ali leti nas mrzi da mesimo testo. Zato isprobajte recept za hleb sa tivkicama, koji se lako i brzo sprema i nema mešenja testa.

Toliko je mekan i divan, a omiljeno povrće mu daje posebnu aromu. Idealan je kada želite nešto baš ukusno, a istovremeno brzo.

Sastojci:

1 tikvica (300 g)

oko 400 g brašna

50 g suncokreta

100 ml ulja

200 ml vode

10 g suvog kvasca

2 kašičice soli

1 kašičica šećera

Priprema:

Pomešajte suvi kvasac sa toplom vodom i dodajte kašičicu brašna i kašičicu šećera. Ostavite da stoji 10 minuta. Tikvicu izrendajte i posolite, pa ostavite da pusti vodu. Dodajte kvasac, ulje, suncokret i promešajte. Sipajte brašno, umesite rukama, pokrijte i ostavite da odstoji pola sata. Tepsiju dimenzija 20x20 cm nauljite i pospite brašnom, pa stavite testo i malo nauljite. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 35-40 minuta.

(Espreso)