ukusno
DODAJTE TIKVICE U TESTO I NAPRAVITE SAVRŠENI HLEB S POVRĆEM: Zaboravite na PEKARU, ovo je ZDRAVA VERZIJA! (VIDEO)
Evo kako se pravi odličan hleb sa tikvicama.
Domaći hleb je uvek bolji nego kupovni, ali leti nas mrzi da mesimo testo. Zato isprobajte recept za hleb sa tivkicama, koji se lako i brzo sprema i nema mešenja testa.
Toliko je mekan i divan, a omiljeno povrće mu daje posebnu aromu. Idealan je kada želite nešto baš ukusno, a istovremeno brzo.
Sastojci:
1 tikvica (300 g)
oko 400 g brašna
50 g suncokreta
100 ml ulja
200 ml vode
10 g suvog kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
Priprema:
Pomešajte suvi kvasac sa toplom vodom i dodajte kašičicu brašna i kašičicu šećera. Ostavite da stoji 10 minuta. Tikvicu izrendajte i posolite, pa ostavite da pusti vodu. Dodajte kvasac, ulje, suncokret i promešajte. Sipajte brašno, umesite rukama, pokrijte i ostavite da odstoji pola sata. Tepsiju dimenzija 20x20 cm nauljite i pospite brašnom, pa stavite testo i malo nauljite. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 35-40 minuta.
(Espreso)