kakva stvar
EVO KAKO DA NAPRAVITE LAŽNU PITU S PIRE KROMPIROM I MLEVENIM MESOM: Od OSTATAKA napravite ovo MOĆNO JELO! VIDEO
Pita od pire krompira i mlevenog mesa može da zameni bilo koji obrok
Naše bake su uvek razvlačile kore jer su prave domaćinske pite nešto najbolje. Punjenje je bilo po želji, a kora je krckala u ustima kad se ispeče.
Ali, nije svaka domaćica uspešna u pravljenju kora, pa često koristi kupovne. Sada možete da ih zamenite i to omiljenim prilogom - pire krompirom, piše Stvar ukusa.
Ako želite da ubrzate proces pravljenja ili samo ne želite da bacite omiljeni prilog koji vam je ostao od ručka, onda iskorsitite kao podlogu za ovu fantastičnu pitu. Pire krompir i mleveno meso često koristimo za ručak, a sada napravite pitu po kojoj ćete posuti sir koji će se razvlačiti pri svakom zalogaju.
Sastojci:
2 crna luka
3 šargarepe
1 sveža crvena paprika
400 g mlevenog mesa
1 kašičica soli
4 krompira
50 g putera
60 ml mleka
1 jaje
100 g feta sir
80 g tvrdog sira
Priprema:
Propržite seckani crni luk, pa dodajte seckanu šargarepu i papriku. Posle kratkog dinstanja dodajte mleveno meso. Začinite po želji, pa poklopite i dinstajte. Krompir skuvajte, pa procedite i ispasirajte sa puterom.
Zatim dodajte jaje i mleko i sve dobro sjedinite, pa podelite pire na dva dela. Tepsiju premažite uljem, pa polovinu pirea rasporedite po dnu. Sipajte preko meso sa povrćem, pa drugu polovinu pirea.
Pospite rednanom fetom i tvrdim sirom. Ukrasite seckanim svežim parmezanom i pecite na 200°C oko 35-40 minuta.
(Espreso)