PREUKUSAN
NAPRAVITE DOMAĆI SLADOLED KAO IZ MEKA! Manje košta, a dobije se VIŠE (RECEPT)
Omiljeni sladoled iz Meka sada napravite kod kuće.
Svi obožavaju sladoled iz Mekdonaldsa, a od kako se pojavio dupli toping prosto je nedoljiv. Sladoled od vanile, a preko čokolada, jagoda ili karamela - sve zavisi od toga šta volite. Sada možete da napravite taj čuveni sladoled kod kuće i to od prostih i poprilično jeftinih sastojaka.
Pročitajte i kako da napravite Big mek kod kuće.
Sastojci:
Za vanila sladoled:
400 ml slatke pavlake
200 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
1 kašičica vanila šećera
1 jogurt ili mleko od vanile (100 g)
Za karamela fil:
50 g šećera
20 g putera
30 g slatke pavlake
Za jagoda fil:
150 g jagoda
1 kašika limunovog soka
1 kašičica šećera
Za čokoladni fil:
50 g crne čokolade
120 ml slatke pavlake
komad putera
Slatku pavlaku umutite, a u drugoj posudi pomešajte kondenzovano mleko, vanilin šećer i jogurt od vanile. Dobro sjedinite, pa pomešajte obe smese. Sipajte u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite u zamrzivaču.
Najlakši način da napravite karamela fil:
Šećer otopite, ali nemojte da mešate, samo povremeno protresite šerpu. Zatim postepeno dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Nakon toga sipajte pavlaku i mešajte. Karamel fil sipajte u posudu i ostavite da se ohladi.
Jagoda fil za sladoled kao iz Mekdonaldsa:
Jagode pomešajte sa šećerom i limunovim sokom. Mešajte i kuvajte dok ne omekšaju, nekih 10 minuta. Zatim ih štapnim blenderom usitnite. Procedite i ostavite da se potpuno ohladi.
Toping od čokolade za sladoled:
Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom, pa sklonite sa šporeta i dodajte puter. Mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se potpuno ohladi.
Servirajte sladoled od vanile, pa prelijte topingom po želji. Ukrasite seckanim kikirikijem ako želite.
(Espreso)