kakve kore!
NAPRAVITE SOČNU PITU S PATLIDŽANOM: Ako stavite i OVAJ SASTOJAK, razvlačiće se čim ZAGRIZETE! (VIDEO)
Najbolje od svega je sto ide i mocarela, koja se topi dok se peče, pa se razvlači
Pita sa plavim patlidžanom je toliko ukusna da nećete moći da prestanete da jedete.
Pite su super rešenje kada vam se jede nešto ukusno, a da je brzo i lako. Da li ćete da koristite kupovne kore ili sami da ih razvlačite, ili se ipak odlučujete za testo, potpuno je nebitno. Ukus je svakako dobar, pogotovo ako je punjenje ukusno. A sa plavim patlidžanom nema greške.
I oni koji ne vole ovo povrće, neće imati nikakvu primedbu na ukus ove sočne pite. Najbolje od svega je sto ide i mocarela, koja se topi dok se peče, pa se razvlači.
Sastojci: Za nadev:
2 patlidžana
2 čena belog luka
1 crni luk
peršun
125 g mocarela sira
Za testo:
3 jajeta
125 ml jogurta
20 ml maslinovog ulja
250 g brašna
150 ml vode
10 g praška za pecivo
Kako se pravi nadev za pitu?
Crni i beli luk iseckajte, pa propržite. Zatim dodajte plavi patlidžan iseckan na kockice i pržite nekih 15 minuta. Sklonite sa šporeta i dodajte seckani peršun.
Kako se pravi testo za pitu?
Umutite jaja sa jogurtom, maslinovim uljem i vodom. Dodajte brašno i sjedinite žicom, pa stavite i prašak za pecivo i opet promešajte.
Kako se ređa pita?
U tepsiju stavite pek papir, pa premažite maslinovim uljem. Sipajte pola smese, preko patlidžan, pa pospite mocarelom. Na kraju sipajte ostatak smese. Pecite na 180°C oko 40 minuta.
(Espreso)