SJAJNO
RIBA U SOSU GOTOVA ZA SAMO 15 MINUTA! Napravite savršeni ručak i oduševite voljene (RECEPT)
Priprema ribe kod kuće ne mora da bude veliko iskušenje rezervisano za posebne prilike.
Uz nekoliko sjajnih trikova u rukavu, to može da bude siguran i brz način pripreme obroka kad god poželite. Pred vama je jedinstven recept za pripremu ribe uz izmrvljeni preliv od bilja, koji joj daje neverovatan ukus.
Rezultat: fenomenalan obrok koji će oduševiti vašu porodicu.
POTREBNO – za 6 porcija:
6 fileta ribe (po izboru)
so i biber
šaka svežeg bilja – kopar, peršun, bosiljak, korijander
sok od polovine limuna
1 kašičica senfa
¼ šolje prezli
1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
PRIPREMA:
Zagrejati rernu do 250 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje. Filete ribe staviti na pripremljen pleh i začiniti biberom i solju sa svih strana. Začinsko bilje po izboru staviti u blender, sipati sok od limuna i senf, pa miksati dok se ne dobije fina smesa. Umešati prezle i na kraju začiniti biberom i solju.
Posuti mešavinu s biljem preko ribljih fileta. Staviti u rernu i peći bez poklopca oko 10 minuta. Po vađenju iz rerne filete preliti maslinovim uljem i služiti odmah.
NAPOMENA: mrvičasti preliv sa biljem možete pripremiti i nekoliko dana unapred i držati u frižider do 3 dana.
(Espreso)