Rakija, Foto: Profimedia
da brk zabridi
TRADICIONALNI NAPITAK IZ MRTVIH DIŽE: Ovaj recept za domaću ORAHOVAČU se za srce lepi, a i za nepce
Orahovača ili rakija od oraha se pravi od samo 3 sastojka, ali za finalni rezultat morate imati malo i strpljenja
Objavljeno: 15.06.2022. 22:53h
Ana Gajicic
Nema ko je ne voli, niti ko može da se odalji od stola kad ona zamiriše!
Sastojci :
40 zelenih oraščića
1 kg šećera ili 1 kg meda
1 litar rakije
Priprema:
Oraščiće oprati, malo zaseći na vrhu ili ih izbockati viljuškom, staviti u veću teglu, preko šećer ili med, naliti rakiju, prevezati krpom i staviti na terasi na osunčanom mestu 40 dana. Povremeno protresti teglu lagano da se otopi šećer ili med.Posle 40 dana procediti i sipati u flaše. Konzumirati nakon mesec ili dva kad malo odstoji.
(Espreso/Informer)