PREUKUSAN JE
ROLAT OD VIŠANJA BEZ ŠEĆERA I BRAŠNA: Pravi se za tili čas, a ukus je FANTAZIJA (RECEPT)
Zdrava poslastica koja će vas zasititi.
Ovaj rolat će zadovoljiti vaša nepca, a kada budete osetili ukus, raspametićete se. Po samom pravljenju, stavite ga u frižider kako bi se stegao i jedite ga rashlađenog. U nastavku vam donosimo sjajan recept.
Sastojci:
100 g pečenih lešnika
100 g ovsenih pahuljica
5 svežih urmi
supena kašika otopljenog kokosovog ulja
prstohvat soli
2 ravne kašike organskog kakaa
Za fil:
200 g odmrznutih višanja
10-ak svežih urmi
2 kašike kokosovog brašna (protein)
2 kašike čia semenki Za preliv:
100 g crne čokolade
1 kašičica kokosovog ulja
Priprema:
Lešnike i ovsene pahuljice usitnite, a potom dodajte i ostale sastojke. U secku sve sjedinite. Smesa treba da bude meka i da se ne lepi.
Razvucite je oklagijom između dva lista papira za pečenje na tanak sloj u oblik pravougaonika. Urme izblendajte sa višnjama do kremaste strukture, a potom pomešajte sa kokosovim brašnom i čia semenkama.
Na pripremljenu osnovu rasporedite fil. Uz pomoć papira za pečenje, lagano urolajte rolat i ostavite ga u zamrzivač umotan u papir bar na sat vremena da se stegne.
Prelijte rolat glazurom od crne čokolade, otopljene sa kašičicom kokosovog ulja. Dekorišite po želji pečenim lešnicima, bademima…
(Espreso)