Rolat od višanja, Foto: Printscreen Jakin kapric

PREUKUSAN JE

ROLAT OD VIŠANJA BEZ ŠEĆERA I BRAŠNA: Pravi se za tili čas, a ukus je FANTAZIJA (RECEPT)

Zdrava poslastica koja će vas zasititi.

Objavljeno: 14.06.2022. 09:58h

Ovaj rolat će zadovoljiti vaša nepca, a kada budete osetili ukus, raspametićete se. Po samom pravljenju, stavite ga u frižider kako bi se stegao i jedite ga rashlađenog. U nastavku vam donosimo sjajan recept.

Sastojci:

100 g pečenih lešnika

100 g ovsenih pahuljica

5 svežih urmi

supena kašika otopljenog kokosovog ulja

prstohvat soli

2 ravne kašike organskog kakaa

Za fil:

200 g odmrznutih višanja

10-ak svežih urmi

2 kašike kokosovog brašna (protein)

2 kašike čia semenki Za preliv:

100 g crne čokolade

1 kašičica kokosovog ulja

Priprema:

Lešnike i ovsene pahuljice usitnite, a potom dodajte i ostale sastojke. U secku sve sjedinite. Smesa treba da bude meka i da se ne lepi.

Razvucite je oklagijom između dva lista papira za pečenje na tanak sloj u oblik pravougaonika. Urme izblendajte sa višnjama do kremaste strukture, a potom pomešajte sa kokosovim brašnom i čia semenkama.

Na pripremljenu osnovu rasporedite fil. Uz pomoć papira za pečenje, lagano urolajte rolat i ostavite ga u zamrzivač umotan u papir bar na sat vremena da se stegne.

Prelijte rolat glazurom od crne čokolade, otopljene sa kašičicom kokosovog ulja. Dekorišite po želji pečenim lešnicima, bademima…

(Espreso)