ODLIČNE SU!
NAPRAVITE JEKINE ROLNICE ZA ZAMRZIVAČ! Kore su HELJDINE, jako su praktične, pecite ih kada ŽELITE! (RECEPT)
Lagane, a prave!
Rolnice od heljdinih kora sa sirom i spanaćem se prave brzo, a praktične su za zamrzavanje.
Napravite sa svežim spanaćem, pecite kad poželite.
Sastojci:
kore za pitu, heljdine -1 pakovanje
jaja, 5 komada
sir, po izboru, 500 g
sir, feta, 100 g
svež spanać, 200 g
so po potrebi
Kako pripremiti?
Prvo napraviti premaz za kore, tj. pomešati sve sastojke. Spanać dobro oprati, osušiti i naseckati što sitnije pa staviti u dublju činiju. U iseckan spanać dodati sir, jaja i soli u zavisnosti od toga koliko je slan sir koji upotrebljavate. Dobro promešati, pa kore preseći po dužini. Slažu se po dve kore odnosno trake, a svaka se poprska sa po dve-tri kašike premaza.
Premazati prvu koru, staviti preko nje drugu pa na donji deo staviti dve, tri pune kašike nadeva od sira i spanaća, saviti krajeve kako nadev ne bi iscureo tokom pečenja pa uviti u rolnicu. Tako uraditi sa svim korama.
Rolnice poslagati na pleh obložen pek papirom i blago premazati ostatkom fila kojim ste ih premazivali, a ako vam nije ništa ostalo, onda ih premazati mešavinom ulja i jogurta.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta, odnosno dok ne porumene.
(Espreso / Blic žena)