Mekike, Foto: Printscreen/Youtube/Vinastar Channel

PREUKUSNE

ZDRAVE I UKUSNE MEKIKE BEZ GLUTENA: Pravi recept za vas, obožavaćete ih (RECEPT)

Napravite mekike bez glutena za tren oka!

Objavljeno: 13.06.2022. 07:43h > 11:49h

Mekike bez glutena od specijalne Mešavine brašna za krofne prave se bez jaja, bez mleka, bez soje,bez kukuruza.

Potrebni sastojci za testo :

160 g tople vode (ne vruće, ali toplije od mlake)

5 g jabukovog sirćeta ili soka od sveže ceđenog limuna

8 g eritritola 2 g Mešavine prirodnih zaslađivača četvorostruke jačine eritritola i stevije

5 g soli

2 g suvog kvasca

150 g Safi Free Mešavine brašna za krofne bez glutena

Upotreba:

Sa Safi Free Mešavinom brašna bez glutena za krofne se veoma lako rukuje, za tren oka možete napraviti krofne, mekike i tortilje bez glutena, bez mleka, bez jaja.

foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

Priprema:

Izmeriti vodu i u nju u gore navedenom redosledu dodavati ostale sastojke. Pre nego što se doda brašno, dobro izmešati, a zatim sjediniti sve sa mešavinom brašna za krofne. Ostaviti 5 minuta da se testo odmori. Nakon odmaranja testa, razvući smesu na debljinu od oko 1 cm (ne treba da bude deblje, jer će prilikom pečenja u ulju lepo narasti). Iseći testo sa modlom za krofne- mekike ili sa otvorom čaše.

Zagrejte kokosovo ulje i ispecite testo za mekike u vrućem kokosovom ulju do zlatnobraon boje. Vrlo brzo se ispeče.

Upija malo ulja!

Poslužiti prema ukusu sa pavlakom, lukom ili sirom.

(Espreso/lakobezglutena.com)