PREUKUSNE
ZDRAVE I UKUSNE MEKIKE BEZ GLUTENA: Pravi recept za vas, obožavaćete ih (RECEPT)
Napravite mekike bez glutena za tren oka!
Mekike bez glutena od specijalne Mešavine brašna za krofne prave se bez jaja, bez mleka, bez soje,bez kukuruza.
Potrebni sastojci za testo :
160 g tople vode (ne vruće, ali toplije od mlake)
5 g jabukovog sirćeta ili soka od sveže ceđenog limuna
8 g eritritola 2 g Mešavine prirodnih zaslađivača četvorostruke jačine eritritola i stevije
5 g soli
2 g suvog kvasca
150 g Safi Free Mešavine brašna za krofne bez glutena
Upotreba:
Sa Safi Free Mešavinom brašna bez glutena za krofne se veoma lako rukuje, za tren oka možete napraviti krofne, mekike i tortilje bez glutena, bez mleka, bez jaja.
Priprema:
Izmeriti vodu i u nju u gore navedenom redosledu dodavati ostale sastojke. Pre nego što se doda brašno, dobro izmešati, a zatim sjediniti sve sa mešavinom brašna za krofne. Ostaviti 5 minuta da se testo odmori. Nakon odmaranja testa, razvući smesu na debljinu od oko 1 cm (ne treba da bude deblje, jer će prilikom pečenja u ulju lepo narasti). Iseći testo sa modlom za krofne- mekike ili sa otvorom čaše.
Zagrejte kokosovo ulje i ispecite testo za mekike u vrućem kokosovom ulju do zlatnobraon boje. Vrlo brzo se ispeče.
Upija malo ulja!
Poslužiti prema ukusu sa pavlakom, lukom ili sirom.
(Espreso/lakobezglutena.com)