korak po korak!
KREMASTU TESTENINU NA OVAJ NAČIN NISTE SPREMALI: Svi će tražiti REPETE, a testo se bukvalno TOPI U USTIMA! (RECEPT)
Paste su najlepiš letnji obroci. Pružaju bezbroj mogućnosti, a najvažnije je da za kratko vreme možete da pojedete nešto dobro i preukusno.
Sastojci:
- široki rezanci: 450 g
- karfiol: 1 mala glavica
- bujon od povrća:1 l
- beli luk: 4 čena
- maslac: 50 g
- so: 1 kašičica
- muskatni orah: na vrh noža
- biber po ukusu
- maslinovo ulje: 1 kašika
- pavlaka za kuvanje: 100 ml
- voda od kuvanja testenine: 1 šolja
- tunjevina: 1 konzerva
Kako pripremiti
Karfiol iseckajte ili ga podelite na sitne cvetiće i kuvajte ga oko 15 minuta u ključaloj supi od povrća. Potom karfiol prebacite u blender zajedno sa dve šolje supe u kojoj se kuvao. U to dodajte rastopljen maslac u kome ste propržili usitnjen beli luk, so, muskatni orah i biber, pa uključite blender i pustite ga da radi oko pet minuta. Mešavina treba da bude fino kremasta. Dodajte maslinovo ulje, a ako je sos gust, nalijte još supe i opet uključite blender. Testeninu skuvajte al dente. U šerpu sipajte pavlaku, blago je zagrejte i dodajte vodu od testenine. Sjedinite blendirani sos sa pavlakom, ubacite oceđenu tunjevinu i pastu i odmah poslužite.
(Espreso/Blic)