savršenstvo
KREMASTI UKUS KOJI VAM MILUJE NEPCA: Puding kolaču niko ne može da kaže NE
Raspametiće vas savršena kremasta teksura i jedinstven ukus
Ovaj kolač će vam pomutiti čula, nema kome se nije svideo!
Sastojci
Biskvit:
Ovo su količine sastojaka za jedan biskvit, a vama su potrebna dva ista.
6 jaja
110 g šećera
5 kašičica kakaa u prahu
100 g mekog brašna
1 prašak za pecivo
150 ml mleka
150 ml ulja
2 reda crne čokolade
Puding krem od čokolade:
850 ml mleka
2 praška za puding s ukusom čokolade
90 g šećera
100 g mlečne čokolade
Puding krem od vanile:
850 ml mleka
2 praška za puding s ukusom vanile
90 g šećera
1 vanilin šećer
125 g maslaca
Priprema:
Belancima dodajte prstohvat soli i izmiksujte ih u čvrsti sneg. Žumanca penasto izmiksujte sa šećerom. Dodajte kakao, kratko izmiksujte, pa dodajte mleko i ulje. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo pa sve lagano izmiksujte. Dodajte 2 reda bele čokolade.
Na kraju varijačom umešajte sneg od belanaca. Biskvitnu smesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (25×35 cm) i pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180 C. Čačkalicom proverite je i testo pečeno.
Umesto da pravite dve iste kore, možete i jedno prepoloviti, ukoliko vam nije previše tanka (po vašoj želji). Čokoladi krem pripremite na isti način kao i krem od vanile, samo umesto maslaca u kuvani puding dodajte na kockice razlomljenu čokoladu.
Vruć krem izlijte preko biskvita. Za pripremu krema od vanile, puding skuvajte prema uputima a na pakovanju, zajedno sa šećerom. Skinite sa vatre, pa dodajte na kockice izrezan maslac i mešajte dok se ne otopi. Krem od vanile preliti preko čokoladnog krema, zatim dodati i drugu koru.
Napraviti nadev od čokolade i preliti preko torte. Kolač pre posluživanja ohladite najpre na sobnoj temperaturi, a zatim i u frižideru.
(Espreso/Najžena)