Grašak, Foto: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

predlog za ručak

GRAŠAK SA OVOM VRSTOM MESA MORATE DA PROBATE: Nikada više ga NEĆETE spremati sa PILETINOM (RECEPT)

Osim toga, jelo od kuvanog graška se veoma brzo priprema, a broj sudova za njegovu pripremu je minimalan

Objavljeno: 07.06.2022. 23:50h

Većina ima želju za toplim obrokom, koji će okrepiti i dušu i telo. Jedno od takvih je i kuvani grašak sa dodatkom mesa. Ovo je višestruko upotrebljivana namirnica na našim prostorima, neutralnog ukusa, pa se odlično slaže sa svim vrstama mesa i ostalim povrćem.

Osim toga, jelo od kuvanog graška se veoma brzo priprema, a broj sudova za njegovu pripremu je minimalan.

FOTO: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: YouTube Printscreen
FOTO: YouTube Printscreen

Sastojci:

500 gr graška

1 veća glavica crnog luka

2 čena belog luka

2 srednje šargarepe

300 gr svinjskog mesa za gulaš (ili drugog mesa po izboru)

so, biber

foto: Profimedia

mlevena crvena paprika

1 veza svežeg peršuna

2 kašike masti

Priprema:

Meso isecite na krupnije kocke, operite ga, začinite i stavite da se dinsta na masti i malo vode. Kada je meso skoro gotovo, izvadite ga i odložite na tanjir.

Luk i beli luk isecite sitno, a šargarepu na kolutove.

Na ugrejanoj masti, na kojoj se mesto pržilo, izdinstajte luk sa malo vode. Kada je luk omekšao, dodajte beli luk, šargarepu i grašak, pa nalijte vodom da ogrezne.

Vratite meso u šerpu i sve kuvajte na umerenoj vatri. Začinite solju, biberom i mlevenom paprikom po ukusu. U toku kuvanja, ako bude bilo potrebno, dolivajte toplu vodu, kako bi sadržaj uvek bio potopljen. U zavisnosti od ukusa, grašak možete ostaviti da bude gušći ili ređi, što takođe regulišete količinom vode koju dodajete.

Kada je jelo gotovo, pospite ga seckanim svežim peršunom i poslužite.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)