Carska pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

ZA SVE PRILIKE

BAKA OTKRILA TAJNU RECEPTA CARSKE PITE: Srpske DOMAĆICE moraju to da DODAJU u TRADICIONALNI SPECIJALITET

Poravnajte i pecite na 220°C oko 40 minuta

Objavljeno: 07.06.2022. 21:22h

Carska pita je jedna od najboljih srpskih pita. Ovu pitu kao i gibanicu mnogi vole da jedu jer se lagano sprema. Ako ste tek počeli da kuvate onda se prvo odličite za carsku pitu jer će vam uspeti iz prve. Samo pomešate sastojke i stavite da se zapeče.

Sastojci:

250 g brašna

FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

1 prašak za pecivo

100 ml maslinovog ulja

200 ml jogurta

100 g kisele pavlake

100 g kačkavalja

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

150 g kockice feta sira

4 jajeta

4 kisela krastavčića

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

1 veća kisela paprika

Priprema:

Umutite jaja, dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Zatim sipajte ulje, jogurt, kiselu pavlaku, rendan kačkavalj, seckane krastavčiće i papriku i kockice fete. Sve lagano promešajte. Pleh obložite pek papirom, pa sipajte smesu. Poravnajte i pecite na 220°C oko 40 minuta.

(Espreso / Bakina kuhinja)