Kremasta piletina, Foto: Printscreen/Youtube/ Umetnost Ukusa
NJAM NJAM
KREMASTU PILETINU NA OVAJ NAČIN NISTE SPREMALI: Ukućani će tražiti RECEPT VIŠE, meso se RASPADA U USTIMA (RECEPT)
Pospite suvim začinom i solju
Objavljeno: 07.06.2022. 20:54h
> 21:38h
Nikolina Jokić
Veoma lako se sprema, a idealna je opcija za brzi ručak.
Sastojci:
pileće meso, bilo da su bataci i karabataci ili da je belo meso, sasvim je svejedno šta izaberete
1 kašika suvog začina, prstohvat – dva soli, pola kašičice bibera, peršunov list ili začini po vašem ukusu, može i malo karija i kurkume
najmanje 200 ml mlečne pavlake za kuvanje, po želji može više
50-100gr masnoće, odokativno
Priprema
Batake ako je potrebno odvojimo od karabataka, katabatake zasečemo ili belo meso odkostimo. Uradite kako mislite da treba u zavisnosti kako spremate inače.
Poslagati sve u jednu dublju i veću šerpu, može to biti i duboki tiganj. Pospite suvim začinom i solju. Može pirinač kao dodatak, ali sve po izboru.
(Espreso / Najžena)