idealno za doručak
IZLIVENU PITU SA OVIM POVRĆEM DO SADA NISTE OKUSILI: Premažite je sa 1 NAMIRNICOM koja vam ne BI PALA NA PAMET
Pleh sa pitom stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 40 minuta
Ukoliko nemate ideju šta da spremite za doručak ukućanima koji nestrpljivo čekaju da nešto postavite na sto, onda je pravo vreme da napravite ovu ukusnu izlivenu pitu.
Skoro svaka domaćica "u rukavu" ima i neki recept koji se veoma brzo sprema, a ovaj je idealan, a uz to i veoma ukusan.
Sastojci:
1,5 kg krompira
2 glavice crnog luka
200 gr kisele pavlake
200 ml mleka
100 ml ulja
4 jaja
2 kašičice soli
200 gr brašna
50 gr putera
Priprema:
U posudi prvo umutite jaja, a onda dodajte kiselu pavlaku, mleko, ulje, so i brašno.
Krompir i luk oljuštite i izrendajte na krupno rende, pa ih dodajte u posudu sa ostalim sastojcima. Sve fino promešajte.
Pleh u kom ćete peći pitu podmažite sa malo ulja, pa sipajte smesu koju ste napravili. Po želji možete da pospete malo susama.
Pleh sa pitom stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 40 minuta.
Kada je gotova, premažite je puterom i ostavite 10 minuta da se prohladi.
Pitu služite uz čašu jogurta.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)